Om mig


Hanne

”Jeg vil arbejde med glæde”.

For et par år siden slog den sætning ned i mig, varm og lysende klar. Jeg noterede det ned, uden at vide hvor det kom fra, eller hvordan det skulle ske.

 

Men der er ingen tvivl om, at det satte en proces i gang, som har ført mig hertil. Og i dag er det min ledestjerne.

 

OM MIG

 

Mit navn er Hanne Elisabeth Pilegaard, og min drivkraft er troen på, at ethvert menneske har ret til et godt liv i respekt for, og i samarbejde med andre.

 

Den overbevisning har været den røde tråd i mit (arbejds-)liv og er det, der har bragt mig frem til, hvor jeg er nu: som facilitator, mediator (konfliktmægler), mentor og oplægsholder.

 

Mit mål er at hjælpe andre til at få et fagligt samarbejde og kommunikation, der fungerer godt og giver glæde.

 

DET GODE ARBEJDSLIV

 

Vi skal som ledere, medarbejdere eller samarbejdspartnere gå FRA arbejdspladsen, mødet eller forhandlingen med en god fornemmelse. En fornemmelse af at have nået gode resultater, og samtidig være i strålende humør, fordi vi har kunnet tale godt og ærligt sammen.

 

Og vi skal gå TIL arbejde eller mødet med tillid og forventning.

 

Det lyder enkelt, og burde egentlig også være det. Alligevel ved vi, at det ikke altid lykkes. Der er mange negative konflikter på arbejdspladser, og der er alt for mange, der er kede af deres arbejde, eller endda bliver syge.

 

Vi kender alle sammen til møder, der ikke når noget brugbart resultat; det kan også være samarbejdet med andre organisationer/virksomheder, der ikke fungerer.

 

Dårlige dage, konflikter på arbejdspladsen, og samarbejde, der er svært, kan aldrig helt undgås, men vi kan lære at håndtere det på en smartere måde. Det psykiske arbejdsmiljø kan blive meget bedre.

 

Og jeg har erfaring i at ændre ting til det bedre :)

 

FRA HUMAN RIGHTS TIL HUMAN RESOURCES

 

Den største del af min karriere, har jeg arbejdet med menneskerettigheder, og har kæmpet for bedre vilkår for mennesker i hele verdenen.

 

Jeg støtter stadigvæk dette vigtige arbejde, men min personlige interesse har de seneste år ført mig ad en anden sti, som i sit udgangspunkt ikke er så anderledes endda.

 

Fra et fokus ud på den store verden, og mange spændende oplevelser, begyndte jeg for en hel del år siden for alvor at interessere mig for det nære arbejdsmiljø og de mennesker, der arbejder i det.

 

Det gik op for mig, hvor helt afgørende det er, at vi i vores arbejdsliv vælger at bruge tid og ressourcer på at finde ud af hvad der skal til, for at vi både har et godt samarbejde, OG samtidig når de mål vi har sat os.

 

MIT EGET FIRMA

 

Og hvordan sørger man så for det? Hvordan opnår vi arbejdsglæde OG gode resultater på samme tid? Hvordan får vi et godt samarbejde, både på vores egen arbejdsplads og i mødet med andre?

 

Den slags spørgsmål førte til, at jeg videreuddannede mig i en ny retning. Det førte også til, at jeg brugte den nyerhvervede viden på, at udvikle nye former for samarbejde, samt afprøvede andre måder at lede på.

Interessen for dette felt blev til sidst så altopslugende, at jeg i sommeren 2014 tog springet og etablerede mig som selvstændig proceskonsulent med fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Og her er jeg så nu!

 

JEG TROR PÅ, AT VI ALLE SAMMEN STRÆBER EFTER DET GODE ARBEJDSLIV – AT VÆRE GLADE FOR AT GÅ , OG VÆRE PÅ ARBEJDE.

JEG TROR OGSÅ PÅ, AT VI HAR BRUG FOR HINANDEN FOR AT FINDE DET GODE ARBEJDSLIV: HVIS VI HJÆLPER HINANDEN, ER DET SÅ MEGET MERE SANDSYNLIGT, AT DET VIL LYKKES.

CERTIFICERINGER OG KURSER

Appreciation in the Workplace certificeret facilitator (oktober 2015),

Happiness At Work, Woohoo Academy (juni 2015),

Mediation Master Practioner (2009 og 2013),

Forandringsledelse (2011),

Konflikthåndtering (2010),

Facilitering og Mødeledelse (2010),

Lederudviklingsforløb: (2007 – 2009),

Lederkursus (2002),

Advocacy kurser (1998 og 1999)

OPGAVER

 

FACILITERING OG COACHING

Løbende: Arbejdsrelateret mentoring og coaching i Danmark

Oktober 2015: Save the Children UK Leadershup Development Programme (LDP) i UK

August 2015: Save the Children Senior Managemen Development Program (SMDP) i Kenya

Marts 2015: Save the Children Senior Managemen Development Program (SMDP) i  Sydafrika

Januar 2015: Save the Children UK Leadershup Development Programme (LDP)

November 2014: Facilitator for DAcoB (Danish Local Regional and Research CO-OP Brussels), danske EU repræsentationer for kommuner, regioner og universiteter i Bruxelles

Oktober 2014: Save the Children Asia Senior Management Development Program (SMDP)

Juli 2014: Save the Children UK SMDP

Juli 2011: Save the Children International Leadership Development Program (LDP)

2003 – 2014: Praktisk coaching af medarbejdere, og facilitering af møder og processer.

Se også min LinkedIn profil.

ADVOCACY

Løbende igennem 25 år. Se Advocacy

TIDLIGERE UDDANNELSE OG BESKÆFTIGELSE

Jeg er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har haft en lang karriere i Amnesty international, Red Barnet og International Rehabilitation Council for Torture Victims, de sidste 11 år som leder.

Har du lyst til at vide mere, er her et link til mit CV.

Jeg bor i øvrigt i et dejligt hus i Lyngby med min mand og datter, og har en søn der læser i Århus (og er manden bag denne hjemmeside!).

Den glade arbejdsplads