Værdsættelse på arbejdspladsen


VÆRDSÆTTELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN

Føler du dig værdsat på din arbejdsplads af chefer, kolleger og/eller medarbejdere? Og er du selv god til at værdsætte andre?

 

Hvis du svarer klart nej til begge spørgsmål, og allerede er sikker på at du er interesseret, kan du gå til slutningen af siden! Her finder du tilbud om en test, oplæg, foredrag, samt køb af bog om værdsættelse på arbejdspladsen. Hvis du blot er blevet nysgerrig, så læs mere her:

 

HVORFOR ER DET VIGTIGT AT FØLE SIG VÆRDSAT PÅ SIN ARBEJDSPLADS?

Flere undersøgelser viser, at det at føle sig set og værdsat også i arbejdslivet har stor betydning for om man yder mere, og om man har lyst til at blive på arbejdspladsen. En god løn, og spændende arbejdsopgaver betyder meget, men det er ikke tilstrækkeligt til at holde arbejdsgejsten oppe.

Undersøgelser viser desuden, at også virksomheden får noget ud af at hjælpe ledere og medarbejdere til at blive bedre til at rose hinanden – af den simple grund, at glade medarbejdere føler sig trygge, og derved har lyst til, og er i stand til at udføre mere og bedre arbejde.

Der er egentlig ikke noget mærkeligt i det: vi vil som mennesker gerne vide, at dem vi er, og at det vi foretager os betyder noget. Som Steven Covey (forfatteren til bestselleren 7 gode vaner) har sagt det:

 

“Next to physical survival, the greatest need of a human being is psychological survival, to be understood, to be affirmed, to be validated, to be appreciated”.

 

HVOR GODE ER VI TIL AT VÆRDSÆTTE VORE KOLLEGER, MEDARBEJDERE OG CHEFER?

På mange arbejdspladser er man selvfølgelig klar over at det betyder noget, at ledere og medarbejdere føler at de er noget værd. Derfor arrangerer man fejringer; der er måske en gave og et brev til jul, og MU-samtalerne bruges ofte til at rose medarbejderne.

Men det er ikke altid tilstrækkeligt. For at man som medarbejder føler sig set og værdsat, er generel, overfladisk eller sjælden ros ikke nok. For virkelig at batte skal rosen være specifik, individuel, jævnlig og komme fra hjertet. I modsat fald kan den føles ligegyldig, eller endda uoprigtig, og derved risikere at have den modsatte effekt.

 

DET KAN LÆRES!

En af måderne at blive bedre til at værdsætte hinanden på, er ved at lære noget om hvordan forskellige mennesker føler sig værdsat – for det er nemlig ikke det samme for alle! Det er almindeligt at bruge ord, når man skal rose nogen, og det er da også mange, der sætter pris på. Men der er også en stor del, for hvem ord er tomme, og de hellere vil have hjælp til deres opgaver, eller have kvalitetstid sammen med deres chef eller kolleger.

 

Vi kalder det:

 

DE FEM VÆRDSÆTTELSESSPROG

 

Som Associate Partner til HUMAN UNIVERZ (http://www.humanuniverz.dk/#!vrdsttelse-p-arbejdspladsen/c3ck), tager jeg udgangspunkt i et koncept udviklet af Dr. Paul White og Dr. Gary Chapman:

The five Languages of Appreciation in the Workplace (http://www.appreciationatwork.com/).

 

YDELSER

HVILKET SPROG ER DIN FAVORIT?

 

Tag V- testen og opdag dit værdsættelsessprog og de specifikke handlinger, der opmuntrer dig!

 

Testen

 

  • hjælper dig, dine kollegaer og din leder til at forstå de måder, hvorpå du føler dig værdifuld og opmuntret
  • giver dem du arbejder med specifikke måder at kommunikere værdsættelse til dig på.

 

Testen findes både på dansk og engelsk, og koster DKK 100,- ekskl. moms.

 

Bestil testen på ved at skrive en mail til contact@humanuniverz.com.

 

OPLÆG OG WORKSHOPS

Book mig eller mine kolleger i HUMAN UNIVERZ til at komme ud på din arbejdsplads og fortælle om hvordan I kan blive flydende i de fem sprog!

 

Oplæg

Vi fortæller om tanken bag de fem sprog og hvordan de kan bruges.

 

Workshops

På kortere eller længere workshops arbejder vi i dybden med de fem sprog, således at I ”får det ind under huden” og kan bruge det i jeres hverdag på arbejdspladsen.

 

Bogen “Mer’ Motivation og Arbejdsglæde, tak” eller på engelsk “Five Languages of Appreciation in the Workplace” kan købes hos

 

Logo_HU-2016_green

 

HUMAN UNIVERZ: contact@humanuniverz.com.

 

 

 

 

ER I INTERESSEREDE I AT HØRE MERE?

 

I er velkomne til at kontakte mig på telefon 20 54 60 09 eller påhp@happyworkplace.dk.

 

Jeg vil glæde mig til at høre fra jer.

Den glade arbejdsplads